RU
EN
NL

Fruitveiling Zuid-Limburg

Locatie

Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg B.A., is sinds 2000 gesitueerd op het bedrijventerrein Aan de Fremme in Margraten. De veilinglocatie bestaat uit de volgende gebouwen:

 • Koelhuizen
  Fruitveiling Zuid-Limburg maakt in haar koelhuizen gebruik van de ULO technologie. ULO staat voor Ultra Low Oxygen. Bij deze techniek wordt de zuurstof in de cellen teruggebracht naar circa 2%. Hierdoor wordt het fruit als het ware in een winterslaap gebracht waardoor het uitstalleven van het fruit wordt verlengd. Door op deze manier te koelen is Fruitveiling Zuid-Limburg in staat om haar afnemers jaarrond te voorzien van fruit. Fruitveiling Zuid-Limburg heeft drie verschillende koellocaties. Koelhuis A is gebouwd in 1992 en bestaat uit 35 koelcellen. De koelcapaciteit van dit complex is ruim 5 miloen kilogram. Koelhuis B is gebouwd in in 2000 en bestaat uit 49 koelcellen. In 2011 zijn er 14 nieuwe koelcellen aan Koelhuis B toegevoegd, wat een totaal maakt van 63 koelcellen. De koelcapaciteit van complex Koelhuis B is ruim 8,5 miljoen kilogram. Verder is er nog koelruimte aanwezig op de oude locatie van Veiling Margraten. Hier gaat het om 16 koelcellen met een koelcapaciteit van ruim 2 miljoen kilogram. De totale koelcapaciteit van Fruitveiling Zuid-Limburg komt hiermee op ruim 15 miljoen kilogram.
 • Sorteerloods
  In de sorteerloods staan 7 moderne sorteermachines, allen voorzien van een waterdumper. De sorteermachines sorteren in eerste instantie het fruit op maat. Hierna is het menselijk oog aan de beurt en wordt het fruit verder handmatig gesorteerd op kleur en kwaliteit waarna het fruit in de verschillende verpakkingen wordt verpakt. Dit varieert van doosjes met 9 appels of grote voorraadbakken van 340 kg en alles wat hier tussenin zit. Kortom alles is mogelijk!!
 • Inpakloods
  In 2007 is er bij Fruitveiling Zuid-Limburg een uiterst professionele en moderne inpaklocatie gerealiseerd. De inpakloods is voorzien van 6 inpaklijnen waarvan 5 voorzien van waterdumper. Bij 4 van deze inpaklijnen gaat het om zakkenmachines. Aan deze machines kunnen zakken verpakt worden van alle soorten en maten. Verder is er 1 schalenmachine, hier kunnen kartonnen als ook polystreen schalen verpakt worden. Schalen kunnen varieren van 4 tot maximaal 8 stuks. Ook biedt Fruitveiling Zuid-Limburg op de 6e inpaklijn de mogelijkheid tot het dekselen van o.a. aardbeien en rode aalbessen, clamshells van bijvoorbeeld peren en het foliën van verschillende dozen etc...
 • Conditioneringscellen
  Wanneer het fruit gesorteerd en/of verpakt is, dient het gekoeld bewaard te worden. Hiervoor heeft Fruitveiling Zuid-Limburg 9 zogenaamde conditioneringscellen. In deze cellen wordt geen gebruik gemaakt van de ULO technologie maar wordt enkel de temperatuur naar beneden gebracht tussen de 1 en 4 graden (afhankelijk van het product dat er bewaard wordt).
 • Aan- en afvoerloods
  De aan- en afvoerloods dient zoals de naam al zegt voor de aan- en afvoer van fruit. Het gaat hier voornamelijk om de aanvoer van gesorteerd fruit door telers thuis en de aanvoer van zacht- en steenfruit (o.a. aardbeien en kersen). Verder wordt hier het gesorteerde en verpakte fruit verladen naar de afnemers. Deze loods is voorzien van 10 laaddocks. In 2013 is er bij Koelhuis A een volledig nieuwe aan- en afvoerloods gebouwd. Deze loods dient voornamelijk voor de aanvoer van fruit ten behoeve van de koelhuizen en voor de afvoer van ongesorteerd fruit of fruit voor de verwerkingsindustrie. De loods is voorzien van twee laaddocks.
 • Fustloods
  Met een vloeroppervlakte van een kleine 10.000 m2 biedt Fruitveiling Zuid-Limburg de mogelijkheid tot de opslag van diverse verschillende verpakkingsmaterialen. Ook is er een mogelijkheid tot het huren van ruimte voor de opslag van voorraadbakken. De fustloods dateert uit 2004.
 • Kantoor
  Het kantoorpand dient als plek voor de financiële afdeling (circa 5 personen) commerciële afdeling (circa 5 personen) en de directie. Verder zijn er ook enkele vergaderruimtes.

Mede dankzij de nieuwbouw van 2004, 2007, 2011 en 2013, zijn wij een modern bedrijf dat volledig in staat is om te voldoen aan de eisen die afnemers stellen. Kwaliteit, capaciteit en flexibiliteit staan binnen ons bedrijf hoog in het vaandel.